NANA RASHID

FREDAG D. 2. AUGUST
KL. 18.00
NEXØ TORV


Lyden af Nana Rashid skiller sig ud på den danske jazzscene med en uortodoks vinderkombination af intens Nina Simone-arv omgivet af en sval nordisk tone.


Med et nyt take på det klassiske jazzgreb synger Nana Rashid sig ind i samtidens dilemmaer i et på én gang intenst og beroligende univers. Sangene er fulde af nattetimernes melankoli og eftertænksomhed, og musikken fremføres med en rå oprigtighed i historier om at høre til og finde sin plads i verden.


Anmeldere har beskrevet hende som et bevis på, at der stadig kan findes store og uopdagede talenter i jazzen – en sanger med en sjælden stemme og med en tilgang til musikken, der er både nøgen, sårbar og stærk.


Debutalbummet “Music For Betty” har høstet stor ros med 5-stjernede anmeldelser både fra Politiken og Gaffa, Ugens album på P8 og en kåring som Årets Nye Jazznavn ved Danish Music Awards Jazz 2023. Albummet blandt månedens bedste album hos det store britiske magasin Jazzwise og prydede herhjemme forsiden af Jazz Special.

Nana Rashid udtaler selv, at “Music For Betty” er en metafor for og en hyldest til de menneskelige sårbare sider. Der hvor det levede liv og den uundgåelige smerte kan mærkes. Det sted, hvor musikken for hende kommer fra, og som er den understrøm, der forbinder os og skaber nærhed og intimitet.


Både på album og live bakkes Nana Rashid fornemt op af den fremadstormende unge trio Little North.


Line-up:

Nana Rashid: Vokal
Benjamin Nørholm Jacobsen: Klaver
Martin Brunbjerg Rasmussen: Bas
Lasse Jacobsen: Trommer